Direktlänk till inlägg 3 september 2008

Hemläxor

Av Margita - 3 september 2008 20:51

Min hemläxa att träna andning i 5 minuter varje dag gick inte bra. Jag var väldigt bra på att glömma träningen så nu har jag fått omläxa plus ytterligare en uppgift. Nåja, jag dömer mig inte, det får ta den tid det tar och jag har de senaste dagarna kommit ihåg min andning och t.om andats när jag är ute med katten. Så det så!

Idag har jag fått gjort något av alla mina äpplen jag fick i förrgår av min granne. Jag gjorde två smarriga äppelpajer, en åker in i frysen och en njuter vi av ikväll. Mums!

Senare ikväll ska jag också gå igenom mina hemuppgifter. Inte så lätt alltid men vem sa att det skulle vara lätt? Har förresten börjat läsa en bok som legat i bokhyllan ganska länge. Den heter "Befriad från ångest" och är skriven av Lucinda Basse. Se här:

Befriad från ångest : så övervinner du oro och panikkänslor och tar makten över ditt liv
Författare: Lucinda BassettÖversättare: Per Rundgren Förlag: Natur och Kultur Bandtyp: Häftad, Språk: Svenska  Utgiven: 200007, Antal sidor: 320 Upplaga: 2, Vikt i gram: 373 ISBN10: 912708230X ISBN13: 9789127082304
Pris: 119 kr (112,26 kr exkl. 6% moms)
Välj antal    
Skickas från oss inom 2-5 vardagar Kundbetyg: (baserat på 16 recensioner)  Skriv en recension!  Tipsa en kompis!  Lägg till i din önskelista! Beskrivning:    Ångest har sin grund i negativa tankar och en negativ självbild. Men genom att ersätta den inre negativa dialogen med "uppmuntrande självprat" och positiva tankar kan det destruktiva mönstret brytas. Lucinda Bassett skriver utifrån egna erfarenheter – de panikångestattacker och den torgskräck som hon lidit av sedan tonåren lyckades hon övervinna genom att metodiskt förändra sina tankar och sitt beteende. Första steget mot hälsa är att sluta vara rädd för själva ångesten. Ångestsymtom som spänningar, hjärtklappning, sömnproblem, svettningar och svårigheter att tänka klart är naturliga reaktioner på ett ökat adrenalinpåslag. Nästa steg är att programmera om sitt tänkande, något som kräver stort tålamod och regelbunden träning. I boken finns en rad praktiska övningar vilka även hjälper läsaren att förstå vilka mekanismer som ligger bakom ångesten, till exempel långvarig stress, orimligt höga krav på sig själv, strävan efter perfektion och överkänslighet för kritik.

Sista steget är att träna sina nya färdigheter, att göra det man tidigare undvikit. Slutmålet är att gå från falsk kontroll till äkta kontroll, det vill säga att tryggt kunna visa alla sina sidor, såväl de starka som de sårbara. Lucinda Bassett visar övertygande att det är fullt möjligt att bota sig själv och ta makten över sitt liv.

Problem med stress och ångest berör så gott som alla människor. Boken är skriven på ett lättillgängligt språk utan krångliga facktermer.
Översättning Per Rundgren

Lucinda Bassett driver sedan 1983 ett center för stresshantering (Midwest Center for Stress and Anxiety) som specialiserat sig på att behandla panikattacker, flygskräck, agorafobi och andra ångesttillstånd. Hon har utarbetat ett program som hjälpt tusentals personer att övervinna sin ångest. Hon anlitas ofta av företag för att leda kurser om stress- och ångestproblem Läs mer om Lucinda Bassett och hennes metoder: Midwest Center for Stress and Anxiety.


Kundrecensioner (Visar de fem senaste recensionerna, se alla)  Absolut den bästa boken som hänt mej!!   Har lidit av panikångest i 20 år och inga piller eller terapi har hjälpt men den här boken räddade mej från h-vetet!!! Jag rekomenderar den varmt av hela hjärtat!!  av Nettan, 2008-06-23  Ärliga,enkla råd!   Älskar denna bok! Har köpt många "självhjälps-böcker" meeen... de har liksom inte talat till mig på något vis, varit svårförstådda.
Denna bok är en hjälp til att acceptera sitt tillstånd och att man kan bli frisk, eller leva med ångest OCH bemöta den.
Vidare att det inte är något att skämmas för. Det syns inte utanpå... Boken är enkel men viktig.Enkel på så vis att jag slukar varje sida-den tilltalar mig.Med sitt språk och andras erfarenheter samt att det är ärliga råd etc.
Läs den gärna :)  av Annica, 2007-12-16  Jodå, men nja....   Lucinda Basset skriver verkligen personligt och kommer med en mängd tips. Så långt bra...MEN...för det första går det inte att bli "befriad från ångest", Man kan däremot hitta ett förhållningssätt till sin ångest som gör att den inte styr ens liv, men detta nämns inte. Titeln är och delar av innehållet är missvisande, eftersom strävan efter total ångestfrihet enbart resulterar i besvikelse. Läs gärna, men gå inte på Bassetts utlovade "mirakelkurer". Läs hellre om KBT eller medveten närvaro.  av En som accepterar men inte styrs..., 2007-11-18  Rekommenderas verkligen!   Att lida av ångest är någonting av det värsta man kan föreställa sig. Man är konstant livrädd, känner sig annorlunda och utanför.
Efter att ha läst denna bok förstår man att det inte är så.
Man får en ny slags styrka i sig själv, man får en ny slags förståelse för sin sjukdom, och man får en ny slags relation med sin ångest.
Visst är det fortfarande kämpigt ibland, boken har inte hjälpt mig ifrån det helt, men det är ändå¨en enorm skilnad på då och nu.

Läs den!  av Ångest sen 5 år, 2007-11-14  Galet bra!   Rekomenderas starkt. Vilken bok! Hon träffar rätt på så många ställen. Såna härliga tips och ideér om hur man igen tar kontrollen över sitt liv.
Ångest, Oro, Ängslan, Sömnsvårigheter är inte ännu men kommer bli ett minne blott i mitt liv efter att ha läst denna fantastiska bok.
Tveka inte, köp den idag.  

av fd ångestsylld, 2007-09-10


Jag har alltså börjat läsa denna bok och den verkar bra men jag tror inte heller att man kan bli av med sin ångest helt och hållet däremot att man lära sig att inte låta sig styras av sin ångest. Göra den till en kompis istället!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margita - 3 september 2008 21:46

 Skönt att kunna titta på härliga bilder från havet när jag nu inte längre bor vid havet och hade förmånen att få följa skiftningarna i landskapet varje dag. Här nedan är klippformationer utanför Grebbestad. Det är så läckert - klippor, stenar och ha...

Av Margita - 29 augusti 2008 17:58

Ja, det är väl det vanliga svaret - jag träffade kärleken, trodde jag! Det vart inget vidare med det så nu är jag singel igen och är nöjd med det. Satsar på min trädgård och lille Algot, katten alltså. Jag kom till Borås för drygt 5 år sen och jag ko...

Av Margita - 28 augusti 2008 14:54

Hej alla därute och välkommen till min nya blogg! Hoppas ni kommer att tycka det är intressant och att ni kommer tillbaka hit. Som bloggen antyder kommer jag att skriva om mycket olika saker, kort sagt det mesta som rör sig runt mig och i mitt huvud...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2008
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards